Utcazene Pavilonunk

Megfagyott Muzsikus Kultúrpavilon

a Veszprémi Utcazene Fesztiválon

Veszprém 2011. július 13-16.

„Találkozások – a várossal, a közösséggel, önmagammal”

A 2011. évi Utcazenére terveztük első nagyobb szabású bemutatkozásunkat, egy pavilon felállítását, amely az Utcazene ideje alatt különböző építészettel és Veszprémmel kapcsolatos előadások helyszínéül szolgált. A pavilonépítmény tervezése belső pályázat útján történt, a végső forma a VÉKA-tagok egyetértésével készült el. A Pavilon lehetőséget adott arra, hogy szélesebb (szakmai és lelkes érdeklődő) közönség előtt is bemutatkozzunk, és további szakmai kapcsolatokra találjunk. A Pavilon belső falait a VÉKA tagjainak bemutatkozó tablói díszítették, illetve a közeljövő belváros-rekonstrukciós terveit – a Kossuth utca és a volt Korona Szálló felújításáról, illetve a Séd Mozi “Hangvillává” bővítéséről szóló tervlapokat és látványterveket –  is megismerhették a látogatók a ProVeszprém tablóiról.  Sikerként tekintünk a négy nap eseményeire, és ami ennél is fontosabb: élmény volt!

A Város – Mi a város? Mitől lesz élhető a város?

Miközben éljük, benne létezünk, közösen sétálunk, gondolkodunk, alkotunk, a közös programokkal célunk, hogy megérezzük, megértsük, mitől város a város, mitől élhető és mitől a miénk?

A Pavilon – egy közösségi tér…

…ahol a fesztivál forgatagában megpihenhetsz

…ami a találkozások, az inspiráció színtere

…ahol előadások, beszélgetések, kiállítások, vetítések várnak.

Képek a Pavilon építéséről

Képek az Utcazenéről, a Pavilon életéből

Hangfelvétel: Gyöngyvér beszél a VÉKÁ-ról az MR1-Kossuth Rádióban

Gyöngyvér beszél a VÉKÁ-ról az MR1-Kossuth Rádióban

Videó a Pavilonról

Kapcsolódó linkek

Gaschler-Gyeviki Nóra írása az Építészfórumon
Programajánló a Napló Online-on
Programajánló egy környezetvédelmi blogon

Ezekkel a programokkal készültünk:

A Veszprémi Utcazene Fesztivál

Immár tizenegyedik alkalommal ad teret az utcát színpadként használó zenészeknek, ezzel utcára csalogatva és szórakoztatva a város lakóit, és az idelátogató turistákat. A fesztivál idejére felállított két nagy és öt kisebb színpad együtt egy “belvárosnyi fesztivált” alkot, számos, a főszereplő utcai muzsikusok mellett – akik belakják az utcákat, tereket, kapualjakat és udvarokat – több mint félszáz sztárfellépő ad belépőmentes, “emberközeli”, az ország más fesztiváljain hallhatótól merőben eltérő hangulatú koncertet Veszprém utcáin. A fesztivál alatt tart az utcazenészek versenye, a közönség, illetve a szakmai zsűri által legjobbnak ítéltek díjazásban részesülnek.