Tagjaink

Kazinczy Gyöngyvér

Kazinczy Gyöngyvérokl. építészmérnök, épületenergetikai szakértő, létesítményenergetikai szakmérnök; a VÉKA elnöke

2007 óta élek Veszprémben Férjemmel. Saját építészirodát vezetek, a Környezet- és Energiatudatos Építészeti Stúdiót, ahol elsősorban környezetbarát építőanyagokból épülő, megújuló energiával üzemelő, energiatakarékos házakat tervezünk, épületenergetikai auditálásokat, tanúsításokat végzünk. Örömmel veszek részt az veszprémi építészeti élet fellendítésében, a környeztudatos, természetközeli építés, a fenntartható, ökologikus életmód szellemiségének terjesztésében, az építészek, és a nem-építész lakosság szemléletformálásában.

Gaschler-Gyeviki Nóra

Gaschler-Gyeviki Nóraokl. építészmérnök, építészeti szakíró-fordító; a VÉKA alelnöke

Az ország másik szegletében, Szegeden születtem, majd egyetemi tanulmányaim alatt Budapesten éltem. Férjem révén ismertem meg Veszprémet, a Balaton-felvidéket, a Bakonyt. Ez a régió hamar magával ragadott, ezt a várost tartom igazán emberléptékűnek, ahol szívesen élek, dolgozom és nevelem gyerekeinket. Számomra is fontos a kommunikáció a szakma képviselői között, illetve az építészek és a lakosság között egyaránt. A VÉKA megalakulásában esélyt látok arra, hogy a helyi érdekek, értékek képviselete erősödjön.

Bélafi Zsófia

BME építészmérnök hallgató
A VÉKA lehetőséget nyújt számomra, hogy a helyi építészeket is megismerjem, résztvegyek szülővárosom épített környezetének formálásában.
Végzős műszaki szakirányos hallgatóként egyre inkább érdeklődöm az épületenergetika iránt. Egyetemi terveimmel próbálom megtalálni az egyensúlyt az energia- és környezettudatos gondolkodásmód, a gazdaságosság és a megvalósíthatóság között.

Bors Eszter

okl. építészmérnök
19 éves koromig a Balaton-felvidéken éltem, jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetemen vagyok végzős építészmérnök hallgató. Igazán mindig is Balaton közelében éreztem magam otthon, mert nagyon megnyugtató a táj, a légkör.
Építészként feladatomnak tartom az “épített táj” megfelelő alakítását, értékeinek védelmét. Ehhez azonban szükség van arra, hogy elemeit megismertessük, megszerettesük a benne élőkkel. E célból alakult a VÉKA, melynek – ha ugyan kicsit messziről is – de remélem hasznos tagja lehetek!

Daubner Anita

okl. építészmérnök

Gaschler Gábor

Gaschler Gáborokl. építészmérnök

Falun,Herenden nőttem fel, mindig is Veszprémet tartottam a városomnak. Ide kötnek a középiskolai élmények, barátok. 7 éves budapesti élet és tervezői gyakorlat után költöztem vissza családommal. Jelenleg saját irodát vezetek. Az építészet nem egy szakma kiváltsága, hanem közügy. A város, a vizuális kultúra és az épített környezet megismerése és megértése a társadalom részéről létfontosságú. Ehhez nekünk építészeknek kell nyitni a civilek felé. Ez a VÉKA egyik fontos küldetése, amelyhez örömmel csatlakozom.

Gyutai Szilvia

Gyutai SzilviaSZIE-Ybl Miklós Építéstudományi karán végzős építészmérnök hallgató

Veszprémhez is, ahol felnőttem, és a megye több településéhez van szakmai kötődésem. Gyakorlatként a Polgárdi Református templom felújításához készülő felmérésben vettem részt. 2009 nyarán Paloznakon végeztünk értékvédelmi felmérést. Jelenleg pedig Ősi község Református templomának helyreállítási munkáiban segédkezem. A VÉKA keretein belül lehetőségünk lesz a veszprémi, a megyei és a Balaton-felvidéki építészekkel együtt az épített környezetünk értékeinek megismertetésére. Munkámmal szeretném segíteni azokat a diákokat is, akik építészmérnök képzésen gondolkodnak és döntésüket felelősségteljesen szeretnék meghozni.

Madarasi-Papp Rita

Márton Panka

Márton Pankaokl. építészmérnök, belsőépítész

tanulmányok:

– BME-Építészmérnöki Kar (1996-2002)

– Drezda TU-Fakultät für Architektur (1999-2000)

– várostervező szakmérnöki

– épületenergetikai tanfolyam

tapasztalatok:

– Márton építésziroda – www.martonbt.hu (2003- )

– VIP-design belsőépítész stúdió – www.vip-lakberendezes.hu (2009- )

– Krüllung (Krülland) árnyékolástechnika (2002-2003)

– Albert Pla i Gisbert studio de architectura-Barcelona (2001-2002)

Mészáros Norbert

okl. építészmérnök, tervező, felelős műszaki vezető, két gyermek édesapja
Veszprém megyében, Pápán születtem. Gyermekkoromban kerültem Veszprémbe, ahol Általános Iskolai és Gimnáziumi tanulmányaimat végeztem.
A Műszaki Egyetem elvégzése után feleségemmel együtt egy Épülettervező Kft-nél dolgoztunk tervezőként, Veszprémben. 2000-től, mint egyéni vállalkozó, majd 2002 februárjától, mint az általunk alapított ANNO DESIGN KFT ügyvezetője, építész tervezője dolgozom.
A VÉKA célkitűzéseinek eléréséhez igyekszem több, mint 10 éves szakmai tapasztalatommal hozzájárulni.

Sándor Anita

okl. tájépítész mérnök

Ulrich Tamás

Ulrich Tamás

tanulmányok :

1987-1992: Jáky József Szki. és Technikum, Székesfehérvár, Útépítő szak

1992-1997: Pollack Mihály Műszaki Főiskola, Pécs, Műszaki tanár szak

2000-2002: Janus Pannonius Tudományegyetem, Pécs, Építész tervezői kiegészítő képzés

munkahelyek:

1998-2003: Új Vonal 3D Épülettervező Kft., Veszprém

2003-2007: Aqualine Pool Kft., Veszprém

2007- Mondrian Építész Kft., Veszprém

2010- VÉKA tag

Ware-Nagy Orsolya

Nagy Orsolyaokl. építészmérnök

Tízévesen kerültem Veszprémbe, a Vetési Albert Gimnázium nyolcosztályos tagozatán érettségiztem. Építészmérnök diplomámat a BME-n szereztem 2010-ben, utána 3 évig budapesti építészirodákban dolgoztam, jelenleg Székesfehérváron élek férjemmel és kislányunkkal. Szeretem a népi építészetről szóló könyveket, a nyári épületfelmérő táborokat, a szépen öregedő régi épületeket, érdekelnek a hagyományos építőanyagokban rejlő lehetőségek, a régi épületszerkezetek józan bölcsessége. Évek óta foglalkozom Veszprém helytörténetével, és próbálom megérteni az elmúlt 50-60 év helyi építészetének összefüggéseit. A VÉKA tagjaként, a Veszprém Portréban vezetett állandó rovatunkkal elsősorban a helytörténeti ismeretterjesztést tekintem feladatomnak, szeretném a város lakóival megismertetni azoknak az épületeknek, tereknek, városrészeknek a történetét, amelyekről hallgatnak az útikönyvek. Emellett szeretném, ha létrejönne egy kommunikációs csatorna, amely érthető és érdekes módon közvetíti az emberek felé az építészetet jelenleg foglalkoztató témákat. Szeretném, ha az emberek törődnének az épített környezetükkel, vagyis mindennapi életterünkkel.

Wimmer György

építészmérnök, szerkezettervező építészmérnök